Κρέμα Για Το Έκζεμα Και Την Ατοπική Δερματίτιδα - Bepanthol Bepanthene Eczema - 50gr

14.00
253174-5200309851852
Σε Απόθεμα
+

Η ατοπική δερματίτιδα ή ατοπικό έκζεμα, είναι μια δερματική πάθηση που συνοδεύεται από ερυθρότητα και έντονο κνησμό. Εμφανίζεται με μεγάλη συχνότητα στα παιδιά/ βρέφη με αποτέλεσμα να επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής τους αλλά και της οικογένειάς τους.

H κρέμα Bepanthene® Eczema, είναι ιατροτεχνολογικό προϊόν και μέσω της ειδικής της σύνθεσης χωρίς κορτιζόνη, χρησιμοποιείται για να ανακουφίσει από τον κνησμό (φαγούρα) και την ερυθρότητα που προκαλείται από ατοπική δερματίτιδα/ατοπικό έκζεμα ή ξηροδερμία.

  • Ο κνησμός αποδεδειγμένα αρχίζει να υποχωρεί μέσα σε 30 λεπτά
  • Ανακουφίζει αποτελεσματικά από την ερυθρότητα
  • Επανορθώνει τον διαταραγμένο επιδερμικό φραγμό
  • Παρέχει αυξημένη ενυδάτωση ενισχύοντας την ανάπλαση της επιδερμίδας

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλη την οικογένεια, ακόμη και στα βρέφη και κατά τη διάρκεια της κύησης και του θηλασμού.

Τρόπος Δράσης: Η Bepanthene® Eczema παρέχει στο δέρμα λιπίδια παρόμοια με εκείνα της κεράτινης στοιβάδας. Με αυτόν τον τρόπο εξομαλύνει τη δομή των πεταλοειδών λιπιδίων της επιδερμίδας, βελτιώνει την ξηρότητα, και εν συνεχεία τον κνησμό, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βελτίωση της λειτουργίας του επιδερμικού φραγμού. Η προβιταμίνη Β5, ή δεξπανθενόλη, μετά την απορρόφησή της από το δέρμα, μετατρέπεται σε φαρμακολογικά δραστικό παντοθενικό οξύ το οποίο είναι απαραίτητο για τη βιοσύνθεση των λιπιδίων του δέρματος. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η ενυδάτωση της κεράτινης στοιβάδας και ελαττώνεται η διαδερμική απώλεια νερού, με αποτέλεσμα το δέρμα να διατηρείται ενυδατωμένο. Τέλος, η γλυκερίνη συσσωρεύεται σε όλο το πάχος της κεράτινης στιβάδας, δεσμεύοντας και συγκρατώντας το νερό σε αυτή, και με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζει ενυδάτωση μακράς διάρκειας.

Διακόπτει το φαύλο κύκλο κνησμού-ξυσίματος και επανορθώνει τον διαταραγμένο επιδερμικό φραγμό της πάσχουσας επιδερμίδας.

Προτεινόμενα προϊόντα